Categoriearchief: werk
Terug naar school!!

Dit keer niet over een trend of ontwikkeling; nee, dit keer gaat dit stukje over eigen ontwikkeling. Sinds 1985 ben ik afgestudeerd als Kultureel Werker in Baarn. Vanaf die tijd heb ik het geleerde al die tijd in de praktijk gebracht. Eerst als jeugd- en jongerenwerker, vervolgens via management functies, lekker terug met de benen in de klei: Opbouwwerk!!!

Een goed rekenaar rekent inmiddels 36 jaar ervaring. En natuurlijk heb ik wel deelgenomen aan diverse cursussen, workshops en leergangen. Maar te hap snap, als je het mij vraagt.

Daarom heb ik me nu ingeschreven in het registerplein om me niet te laten leiden door de waan van de dag, maar mezelf verder te ontwikkelen in diverse competenties die mijn werk nog beter maken. Het is altijd fijn dat de jaargesprekken goed zijn, maar beter is om er voor jezelf nog meer uit te halen. Dus… terug naar school.

Files vermijden: werk dicht bij huis!

Iedere ochtend sta ik vroeg op om aan mijn dagelijks ritueel te beginnen. Standaard is dit: koffie zetten, brood smeren en me achter de tafel instaleren met de krant. Als ik mijn boterhammen op hebt, en de eerste berichtgevingen heb gelezen zet ik mijn ochtend voort door de tv aan te zetten en mijn kroos weg te werken voor de nieuwe schooldag.

Iedere dag word ik vervolgens overspoeld met de file-berichtgevingen. Niet alleen richting westen, maar ook naar het oosten. Inmiddels zijn er ook wegen die vollopen richting het zuiden of zelfs naar het noorden.

zoek werk bij huis

Files kunnen voorkomen worden, door dichtbij huis te werken

Als buurtverbinder, ben ik ervan overtuigd dat er veel werktalenten inzetbaar zijn voor de regio. De vraag is waar is het werk, en waar zijn dan de werknemers. Het antwoord moet worden gezocht in de buurt. Om dit zichtbaar te maken moet je vraag en aanbod een podium gunnen. Juist in de buurt zijn podia zat waar vraag en aanbod bij elkaar kunnen worden gebracht.

Ik weet zeker dat er veel werknemers maatschappelijk betrokken zijn bij hun omgeving. Niet alleen vanwege terechte betrokkenheid, maar ook om (reis-)kosten uit te sparen. Gemeenschapshuizen, kultuurhuzen, enz. willen ook graag hun podia voor de wijk, dorp en regio beschikbaar stellen.

E.e.a. dus een pleidooi voor een banenmarkt, waarbij workshops, cv-checks ,maar bovenal maatschappelijk betrokken ondernemers en werkzoekers aan elkaar te verbinden. Als dorpsondersteuner/ leefbaarheidsontwikkelaar wil ik een bijdrage leveren om een deel van de fileproblematiek oplossen door werkaanbod en werkvraag dicht bij huis te organiseren. Wie durft?